Testudo

TESTUDO is een van oorsprong Romeinse verdedigingsformatie, waarbij het collectief wordt ingezet ter bescherming van het individu. Het wordt ook wel eens het “schilddak” of de “schildpadformatie” genoemd.

De opstelling garandeert de veiligheid van ieder lid van de formatie doordat zij elk volledig beschermd worden door het schild van de collega-legionair.

Daarnaast fungeerde de testudoformatie als “menselijke trap” teneinde de overige legionairs letterlijk omhoog te kunnen tillen.

Het team van TESTUDO LEGAL symboliseert deze geborgenheid en tracht uw persoon én belang als een hecht en gemotiveerd team, tactisch bewegend over het juridische speelveld, in bescherming te nemen.

Defensief als het kan, offensief als het moet.

Spring rechtstreeks naar:

Testudo Legal
Vennoten toga scaled

Onze visie

TESTUDO LEGAL staat voor de multidisciplinaire bundeling van juridische krachten waarbij wij u als team bijstaan zoals we zelf bijgestaan zouden willen worden.

Onze missie

Wij streven naar hoogstaande kwaliteit, die wordt vormgegeven door een weloverwogen en gedreven behartiging van de belangen van onze cliënt in diens time of need.

Testudo Legal
Testudo Legal

Onze waarden

Integer
Wij dragen onze reputatie van betrouwbaarheid hoog in het vaandel.

Down to earth
Rechttoe rechtaan. Stijlvol, zonder capsones.

Empathisch
U kan op ons rekenen als een echte vertrouwenspersoon.

Bezield
Wij staan u bij met een ongeëvenaarde, vurige gedrevenheid.

Slim
Onze kracht is de bundeling van ervaring en enthousiasme om de meest intelligente oplossing te vinden voor uw probleem.

Meetingroom 2
Meetingroom 3

Testimonials

Testudo Legal

Mter. Teurelincx,
Beste Carlos,

Een dik jaar geleden klopte ik bij u aan de deur. De grond was onder mijn voeten weggezakt, ik bevond mij in een alarmfase, dreigende crisis. Ik had iemand nodig die me een map kon voorleggen, een uitgestippelde ontsnappingsroute.

Het is moeilijk om een advocaat te kiezen als je in die wereld geen connecties hebt. Maar van bij aanvang had ik het gevoel dat ik met u de juiste beslissing nam. Het telefoongesprek op de luchthaven gaf me daartoe de aanleiding. ‘Vertrek op vakantie en geniet er van want er wacht nog een zware periode.’ Woorden die ik op dat moment niet kon inschatten, maar u duidelijk wel. Want een zware periode werd het inderdaad. Een oorlog, met u als mijn wapen. Ik zou de legeraanvoerder zijn, u mijn soldaat. Maar gaandeweg worden die rollen gewijzigd. Hoe verder we in de strijd gingen, hoe meer ik mijn leiderschap-skills verloor. U was niet langer mijn wapen, maar wel de generaal, de strateeg, terwijl ik ergens op de ziekenboeg lag te bekomen van mijn verwondingen, opgelopen in het proces. En daar waar ik snel een plakker op mijn wonden wilde kleven, was u er met belangrijk advies: aanvaard geen pleisters van de tegenpartij, ze zijn enkel een verschansing en zullen je met nog grotere littekens achter laten. Advies dat u voor uzelf tot vervelens toe moest herhalen, maar waarvoor ik u zeer dankbaar ben. Ik had me anders inderdaad laten ompraten tot een snelle heling met spijt op langere termijn.

Ik was ontzettend blij u aan mijn kant te hebben.

Ongelofelijk vaak heb ik gedacht dat als ik u als tegenpartij had gehad, alles er een pak anders had uitgezien nu. Dan was ik een vogel voor de kat geweest. Had ik met zeer zwaar geschut boven moeten komen om te bekomen waar ik volgens mij recht op had.

De tegenpartij verwijt u bikkelhard en onmenselijk te zijn. En ik heb gezien dat u dat kán zijn. Als dat zou moeten. Dat u puur zakelijk kan worden, emotieloos vechtend voor uw zaak, als u daartoe gedreven zou worden. Maar ik heb echter vooral gezien dat u op menselijke wijze omgaat met de tegenpartij. Dat u geen “kapot-maak-mentaliteit” heeft. U bent niet zalvend geweest voor de tegenpartij, dat klopt, maar nooit hebt u tégen hen gevochten, wel vóór mij. Daardoor kan ik ook zonder enig schuldgevoel verder. Ik weet 100% zeker dat we niet genadeloos waren maar gewoon deden wat correct was.

Ik wil u nogmaals danken om aan mijn zijde te staan in deze, voor mij zeer belangrijke zaak.

An W.

Testudo Legal

Alleen stap je sneller echter met meerdere kom je verder!!
Alzeker met een team zoals T&T, waarbij ieder mekaar sterker maakt. Rationeel denken en handelen zonder de waardigheid, persoonlijkheid en visie van de cliënt te minimaliseren. Team Teurelincx & Torney is een meerwaarde in de advocatuur waar velen iets kunnen van leren!!! Beseffende dat jullie ‘de wetten’ zeker niet zelf hebben gemaakt, hoop ik alvast dat jullie jezelf blijven inzetten om ze zo rechtvaardig mogelijk tot uiting te brengen in onze maatschappij!!! Dank en respect van mij voor jullie!!

Isabel V.

Testudo Legal

Meester Teurelincx is een topadvocaat. Een zeer vriendelijke, charmante man met grote kennis van zaken. Vanaf het eerste gesprek had ik een zeer goed gevoel. Hij heeft mij zeer goed geïnformeerd over de gang van zaken en over mijn rechten. Voor mij was het heel belangrijk dat hij rekening hield met mijn wensen. Ik werd ook regelmatig op de hoogte gebracht van de vorderingen en de stappen die ondernomen werden.
Ook over de medewerkers van het kantoor Teurelincx en Torney niets dan lof. Ik zou iedereen die een advocaat nodig heeft dit kantoor willen aanraden.

Fabienne V.

Testudo Legal

Mij overkomt het nooit! Of hoe een plichtsbewuste burger, liefhebbende vader, plots beschuldigd werd… Om dan noodgedwongen een zoektocht te starten naar een advocaat.

Niet om een parkeerboete te betwisten, nee hoor. Ik werd correctioneel vervolgd. Stel je voor! Bij mijn zoektocht viel me alvast één ding op, er zijn advocaten in overvloed.

Na het eerste gesprek bij meester Teurelincx, van advocatenkantoor TT-law, voelde ik meteen de “schwung” om er voor te gaan. Hij had een bepaalde, ongekende “drive” die ik nodig had. Ook waakte hij er zelfs over dat ik mezelf niet zou verwaarlozen.

Na enkele maanden kwam meester Desmet opduiken tijdens onze besprekingen op kantoor. Een gedreven, charmante en intellectuele jongedame die perfect past in de werksfeer en strategie van dit advocatenkantoor TT-law.

Meester Desmet zou ook mijn dossier ter harte te nemen. “Ter harte te nemen” is wellicht een ongebruikelijke term, maar wel een gepaste term! Meester Teurelincx en meester Desmet hebben zich zo over mijn dossier gebogen en verdiept dat ik een fantastisch gevoel kreeg bij dit duo. Had ik het eens moeilijk, dan kreeg ik aanmoedigingen!

In de aanloop van het proces moest men mij zelfs temperen of ik zou mezelf voorbij gestoken hebben. Op het proces zelf zijn ze ook tot het uiterste gegaan en sloegen met hun pleidooien menig aanwezigen met verstomming. Meer dan vier jaar hebben mijn gezin en ikzelf ten onrechte afgezien. Hoe complex kan alles worden wanneer je tegenover leugens staat die je niet kan weerleggen? Het was een heel complex dossier.

Ze waren niet alleen een enorme steun voor mij, maar ook voor mijn gezin. Dat noem ik nu eens “tot het uiterste gaan” in de pleidooien! Ik zou dit advocatenkantoor iedereen willen aanraden, this is topclass !!

J. R.

Testudo Legal beoordelen